Back to top
Hoofdgerechten

Gemarineerde cajun-speklappen met gegrilde watermeloensalade

Ingrediënten

8 speklapjes
2 eetlepels pistachenoten (gehakt)
400 gram watermeloenen
1 rode ui (in partjes)
1 rode wijnazijn
120 gram feta
1 handvol munt
olijfolie

Voor de rub

1 theelepel oregano (gedroogd)
1 1⁄2 theelepels tijm (gedroogd)
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels lookpoeder
scheutje chilivlokken
2 theelepels zout

Bereidingswijze

Meng voor de rub alle kruiden en specerijen goed onder elkaar. Wrijf de speklappen goed in met het mengsel. Laat het vlees enkele uren, liefst een nacht, afgedekt marineren in de koelkast.

Leg de speklappen ongeveer 10 minuten aan beide kanten op de barbecue.

Snij de watermeloen in spiesjes, bestrijk beide kanten met olijfolie en gril ze 1 minuut per kant. Bestrijk ook
de rode uipartjes met olijfolie en gril ze langs beide kanten goudbruin.

Klop de azijn met een scheutje olijfolie los en kruid met peper en zout. Leg de gegrilde watermeloen op een schaal en verdeel er de rode ui over. Brokkel er de feta over, bestrooi met de pistachenoten en de munt en druppel er tot slot de vinaigrette over. Serveer bij de cajun-speklappen.

Keukenbenodigdheden

Barbecue