Back to top
Hapjes

Bloemkool panna cotta met garnaaltjes

Ingrediënten

4 eetlepels grijze garnalen (gepeld)
300 gram bloemkool (in roosjes)
50 gram parmezaanse kaas
300 milliliter volle room
1 gelatineblaadje
2 laurierblaadjes
tuinkers (vers)
peper
zout

Bereidingswijze

Laat de gelatine weken in koud water.

Breng de room aan de kook met laurierblaadjes en kook hierin de bloemkool gedurende 10 minuten. Haal de laurier uit de room en doe de bloemkool en room samen in een blender met peper en zout. Mix tot een gladde crème en meng het uitgeknepen gelatineblaadje onder de crème.

Verdeel het mengsel over 4 aperitiefglaasjes en zet gedurende 2 uren in de koelkast.

Strooi de Parmezaanse kaas uit op een bakpapier en zet gedurende 1 minuut in de microgolgoven. Laat afkoelen en breek in 4 stukken.

Werk de glaasjes af met grijze garnalen, verse tuinkers en een parmezaankrokantje.

Keukenbenodigdheden

Mixer