Back to top
Hoofdgerechten
Voorgerechten

Aspergetartaar met zalm en augurkjes

Ingrediënten

300 gram witte asperges
1 rode ui (fijngesnipperd)
1 augurk (grote)
1 bakje tuinkers
1 eetlepel mierikswortelcrème
2 eetlepels dille (fijngehakt)
3 eetlepels mascarpone
100 gram zalm (gerookt)
1 eetlepel kappertjes
4 kwarteleitjes
peper
zout

Bereidingswijze

Kook de kwarteleieren 5 minuten in kokend water. Schil de asperges en snij de harde onderkant weg. Snij de asperges heel fijn. Snij ook de augurk en zalm fijn. Meng de fijngesneden asperges met de augurk,zalm, ui, kappertjes, dille, mascarpone en mierikswortelcrème. Breng op smaak met peper en zout.

Leg een serveerring op een bord en schep er wat van de tartaar in. Druk met een lepel goed aan en haal dan voorzichtig de serveerring weg. Doe hetzelfde op de andere 3 borden.

Pel de kwarteleitjes en halveer ze. Leg op elke tartaar 2 gehalveerde kwarteleitjes. Werk af met het tuinkers.