Back to top
Desserten

Aardbeiensoepje met meringue

Ingrediënten

Aardbeiensoepje

450 gram aardbeien (gewassen, kroontjes verwijderd)
4 aardbeien (om te garneren)
2 eetlepels Cointreau
60 milligram limoensap
1 eetlepel fijne suiker
munt (om te garneren)

Meringue

200 gram eiwitten
200 gram fijne suiker
200 gram poedersuiker
1 eetlepel maïszetmeel

Bereidingswijze

Meringue

Verwarm de oven voor op 120°C. Mix het eiwit met de suiker stijf.

Klop er de bloemsuiker en het maïszetmeel onder.

Spuit het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen elke portie. Zet 1 uur in de oven. Laat de oven tijdens het bakken op een kier.

Aardbeiensoepje

Mix de aardbeien met de likeur, limoensap en de suiker fijn. Haal door een zeef.

Verdeel de soep over borden, leg in elk bord een portie meringue en werk de soep af met munt en schijfjes aardbei.

Keukenbenodigdheden

Oven
Mixer
Zeef