Back to top
Hapjes

Hartige soesjes met rosbief, gekarameliseerde ui en mierikswortel

Ingrediënten

2 eetlepels mierikswortelcrème
4 plakjes rosbief (gehalveerd)
1 eetlepel balsamicoazijn
1 rode ui (In ringen)
1 bosje kervel
boter
peper
zout

Voor het deeg

100 milliliter water
100 milliliter melk
100 gram bloem
100 gram boter
snuifje zout
3 eieren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210°C. Maak het soezendeeg zoals hier beschreven. Schep het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond en spuit kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Hou voldoende tussenruimte. Zet 25 minuten in de oven tot de soezen goudbruin zien.

Fruit de rode ui 5 minuten in hete boter. Kruid met zout. Voeg de azijn toe en bak 20 minuten op een zacht vuur.

Haal de soesjes uit de oven en snij ze door. Beleg ze met een gehalveerd plakje rosbief. Kruid met peper en zout. Verdeel er wat gekarameliseerde ui over en werk af met een toefje mierikswortelcrème en kervel. Sluit de soesjes en serveer meteen.

Keukenbenodigdheden

Oven
Spuitzak