Volkoren appelmoeswafeltjes
Bereidingswijze
Voor de wafels
Verwarm het wafelijzer en laat de oven even voorverwarmen.
Breng de bloem, de kaneel, het bakpoeder en het zout samen in een kom. Meng goed en voeg daarna de amandelmelk, appelmoes, margarine en het vanille-extract toe. Meng totdat alle bloemklonters verdwenen zijn.
Schep wat wafelmengsel op met een pollepel en giet in het wafelijzer. Sluit het en bak tot het lichtje groen is.
Haal de wafel voorzichtig uit het ijzer en leg hem op een rek in de oven totdat alle wafels klaar zijn. Serveer met de karamelsaus.
Voor de karamelsaus
Voeg alle ingrediënten samen in een kookpot en laat 6 tot 9 minuten pruttelen op een laag vuur. Blijf voortdurend roeren met een garde totdat het geheel dik en niet meer waterig is.
Tips:
- Je kan de saus tot wel 2 weken lang bewaren in de koelkast in een luchtdicht potje.
- Als je de karamelsaus weglaat, zijn de wafels volledig vegan! Serveer voor veganistische gasten met verse besjes en/of esdoornsiroop.
- Serveer met mascarpone en/of appelpartjes die je in boter en kaneel gebakken hebt voor een extra luxueus dessert.