Back to top
Desserten

Traditionele wafels

Ingrediënten

200 gram boter (echte, op kamertemperatuur)
300 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
6 eieren
2 zakje vanillesuiker
70 gram fijne suiker
250 milliliter melk
2 eetlepels cacaopoeder
snuifje zout

Bereidingswijze

Klop de boter met de vanillesuiker en suiker luchtig. Voeg de eieren al roerend één voor één toe.

Giet er de melk bij en roer goed door.

Zeef de bloem met het bakpoeder en schep, samen met het zout, onder het beslag. Meng alles goed door elkaar en
laat 10 minuten rusten.

Verdeel het beslag in 2 porties. Roer onder 1 portie het cacaopoeder. Verwarm het wafelijzer en bak wafels van het beslag.

 

Tip: Laat je wafels voldoende afkoelen op een rooster vooraleer je ze bewaart in een luchtdichte doos.