Back to top
Desserten

Mugcake van appel en pecannoten

Ingrediënten

Voor de appelbasis

1 appel (middelgroot, in blokjes gesneden)
25 gram pecannoten (grof gehakt)
2 eetlepels suiker
1 eetlepel boter (gesmolten)
1⁄2 theelepel kaneel
snuifje nootmuskaat

Voor de crumble

2 eetlepels boter (zacht)
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels bloem
3 eetlepels havermout
snuifje kaneel
snuifje zout

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de appelbasis in een mok of schaaltje en roer goed door.

Meng in een aparte kom de ingrediënten voor de crumble en kneed het geheel goed.

Voeg de crumble toe aan je appelbasis in de mok. Zet je mugcake gedurende 3 minuten in de microgolfoven. Als je mugcake bubbelt, is hij klaar.

Laat je mugcake 5 minuten afkoelen.