Back to top
Soepen

Courgette-preisoep op z’n Vlaams

Ingrediënten

Voor de soep

2 courgettes (in stukken)
1 stengel prei (in ringen)
1 ui (gesnipperd)
1 liter groentebouillon
2 lookteentjes (geperst)
3 laurierblaadjes
olijfolie
peper
zout

Voor de afwerking

1 dikke snee zuurdesembrood
4 takjes takjes dragon
4 theelepels mosterd
boter

Bereidingswijze

Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de courgette en prei toe en laat op een zacht vuur 5 minuten verder bakken.

Voeg de bouillon en de laurier toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken. 

Verwijder de laurierblaadjes. Mix de soep glad en kruid eventueel bij met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen of borden.

Snij het zuurdesembrood in blokjes en bak ze goudbruin in boter. Meng de mosterd onder de soep. Werk de soep af met de zuurdesemcroutons en de dragon.

Keukenbenodigdheden

Mixer

Bekijk meer gerechten van SPAR