Back to top
Desserten

Chia mokka met karamel

Ingrediënten

1 eetlepel melkchocolade (geraspt)
200 milliliter melk (plantaardig)
240 milliliter koffie (afgekoeld)
2 theelepels vanille-extract
150 gram dadels (ontpit)
2 eetlepels ahornsiroop
20 gram cacaopoeder
80 gram chiazaden
150 milliliter water
snuifje zout

Bereidingswijze

Voeg het chiazaad, cacaopoeder, ahornsiroop, koffie, melk en vanille extract toe aan een kom en meng goed. Plaats het mengsel voor minstens 1 uur (of een volledige nacht) in de koelkast.

Week de dadels in het water gedurende 15 minuten. Voeg de dadels met het water toe aan de blender en mix tot een gladde saus. Voeg tot slot het vanille extract en zout toe.

Verdeel de dadel-karamelsaus over de chia pudding en werk af met chocoladeschilfers.

Keukenbenodigdheden

Blender