Back to top
Voorgerechten

Gemarineerde zalm met avocadospread

Ingrediënten

200 gram zalm
1 pot zalm (eitjes)
1 stengel koriander
handvol tuinkruiden
2 avocado's
5 radijsjes
1 theelepel chilipeper (saus)
1 eetlepel sesamzaad
50 gram roomkaas
peper
zout

Voor de dressing

30 gram sojasaus (lichte)
10 gram zonnebloemolie
20 gram limoensap

Bereidingswijze

Maak eerst de dressing door de sojasaus, het limoensap en de zonnebloemolie te mengen.

Rooster ondertussen de sesamzaadjes en voeg deze bij de dressing.

Snij de zalm in blokjes en marineer gedurende een 5-tal minuten in de dressing. Breng daarna wat zalmeitjes aan op elk stukje zalm.

Schil de avocado en verwijder de pit. Plet met een vork en voeg de roomkaas toe. Breng op smaak met peper en zout, limoensap en de chilisaus. Werk af met fijngesneden koriander. 

Snij de radijsjes in fijne plakjes en leg ze even op ijswater. Vermeng ze met tuinkruiden voor een fris slaatje.

 

Tip:

Checken of zalm vers is doe je door er even op te duwen. Als het vlees terugspringt is het prima!