Back to top
Hoofdgerechten

Zomerse wraps

Ingrediënten

Wraps met kip-curry

2 eetlepels cashewnoten
1 eetlepel mangochutney
1 lente-uitje (in ringetjes)
2 theelepels currypoeder
2 eetlepels witte wijn
1 selder (in ringetjes)
125 gram mayonaise
2 kipfilets (in blokjes)
1 eetlepel rozijnen
1 eetlepel olijfolie
4 tortilla's

Wraps met gerookte zalm

2 eetlepels limoensap
4 eetlepels roomkaas
1 eetlepel olijfolie
50 gram spinazie
4 tortilla's
1 mango
peper
zout

Wraps met rundsvlees

100 gram mozzarella (in plakjes)
1 groene paprika (in reepjes)
2 eetlepels olijfolie
300 gram steaks
1 eetlepel boter
1 ui (in ringen)
4 tortilla's

Bereidingswijze

Voor de wraps met kip-curry

  1. Kruid de kipblokjes met peper en zout en bak ze gaar in de olijfolie, op een zacht vuur. Meng intussen de mayonaise, wijn, chutney en kerriepoeder onder elkaar.
     
  2. Voeg hier de selder, lente-ui en rozijnen aan toe. Enkele uren in de koelkast plaatsen. Meng er dan de kip en de cashewnoten onder.
     
  3. Verdeel het mengsel over de tortilla’s. Vouw de zijkanten over de vulling heen en rol het deeglapje daarna in de andere richting stevig op. Snij de wraps diagonaal in twee.

Voor de wraps met gerookte zalm

  1. Schil de mango en snij het vruchtvlees in reepjes.
     
  2. Verdeel (smeer) de roomkaas over de tortilla’s. Leg er daarna in het midden de spinazieblaadjes en een plak gerookte zalm op. Schik er vervolgens de mango op.
     
  3. Besprenkelen met olijfolie en limoensap en kruiden met peper en zout. Naar 2 kanten toevouwen, stevig oprollen en doormidden snijden.

Voor de wraps met rundsvlees

  1. Snij de steak in kleine reepjes en wentel die in de steakkruiden.
     
  2. Warm de boter op samen met de olijfolie en bak er het vlees een vijftal minuten in aan. Verdeel het vlees en de andere ingrediënten over de tortilla’s en rol stevig op.
     
  3. Leg ze op een bord en plaats ze 30 seconden in de microgolfoven, tot de mozzarella begint te smelten. Warm opdienen.

Bekijk meer gerechten van SPAR