Pulled pork burger met appelsalade en homemade bbq-saus
Bereidingswijze
Meng het komijnzaad met de chili, peper en rozemarijn. Rooster het mengsel 1 minuut in een droge koekenpan. Doe alles met de fleur de sel in een vijzel en stamp grof. Bestrijk het vlees rondom met olijfolie en bestrooi met de droge rub. Laat afgedekt enkele uren tot een nacht in de koelkast marineren.
Bak het vlees rondom bruin op de barbecue. Keer regelmatig om zodat het vlees een mooi korstje krijgt. Pak het vlees in in twee vellen aluminiumfolie en leg het opnieuw indirect op de barbecue. Sluit het deksel en laat ongeveer anderhalf uur tot 2 uur bakken. Verwijder het folie, vang het sap op en leg het vlees in een ovenschaal. Zet opnieuw op de directe zijde van de barbecue en laat nog een half uur staan tot het vlees een kerntemperatuur van 84°C heeft. Haal dan van de barbecue, dek lichtjes af met folie en laat 15 minuten rusten.
Meng alle ingrediënten voor de saus en breng op een zacht vuur aan de kook. Laat de saus 15 minuten inkoken. Meng alle ingrediënten voor de appelsalade met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Snij de broodjes open en rooster ze even op de barbecue.
Neem twee vorken en trek het vlees voorzichtig uit elkaar. Giet het vleesvocht bij de pulled pork en breng verder op smaak met de barbecuesaus.
Beleg de broodjes met enkele blaadjes little gem. Lepel er royaal de juicy pulled pork op. Schep er een lepel van de appelsalade op en sluit de broodjes. Serveer meteen.