Back to top
Hoofdgerechten

Pokébowl met scampi en avocado

Ingrediënten

400 gram scampi's (gekuist)
250 gram basmatirijst
1⁄2 komkommer (in blokjes)
2 lente-uitjes (in ringen)
1 appel (rode)
2 avocado's
1 limoen
1 rode peper (gesnipperd)
2 lookteentjes (geperst)
1 eetlepel sesamzaad
1 theelepel suiker
6 eetlepels azijn
handvol korianderblaadjes (fijngehakt)
olijfolie
peper
zout

Voor de dressing

4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel limoensap
1 theelepel sambal

Bereidingswijze

Snij de appel in reepjes. Schil de avocado’s en snij ze in plakjes. Bedruppel de appelreepjes en avocado met 2 el limoensap. Kook de rijst gaar in licht gezouten water.

Fruit de look en het pepertje kort aan in olijfolie. Voeg de scampi’s toe en bak ze mooi roze. Bedruppel met 1 el
limoensap en rasp er wat van de limoenschil over.

Meng de azijn met de suiker, 2 el limoensap en een scheutje olijfolie. Meng dit onder de rijst en laat afkoelen.

Meng voor de dressing de mayonaise met de sambal en 1 eetlepel limoensap. Verdeel de rijst in de kommen. Verdeel er de appelreepjes, komkommer, scampi’s en avocado over. Werk af met de sesamzaadjes en de lente-ui. Ga met de pepermolen over de avocado en druppel er tot slot wat van de sambaldressing over.

Bekijk meer gerechten van SPAR

Caponata, zuiders, olijven, salade, veggie, groentjes, brood, powerfood, zomer, fris, spar.be
Hoofdgerechten
pasta, pastasalade, tonijn, vis, kerstomaatjes, barbecue, bbq, kappertjes, kids, fris, zomer, spar.be
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Kruimeldeeg, rode kool, plaattaart, hartig, noten, brie, lunch, licht, foodie, spar.be
Hoofdgerechten