Back to top

Zo wordt mosselen maken een makkie!

Tips & tricks voor de lekkerste mosseltjes!

Niks past zo heerlijk bij de zomer als verse mosselen. Maar hoewel ze razend populair zijn in ons Belgenlandje, zijn ze eigenlijk niet zo makkelijk klaar te maken … Gelukkig heeft onze redactie heel wat tips & tricks in petto. Zo wordt mosselen maken een makkie!
 

Mosselen kiezen

  • Jumbo’s zijn natuurlijk lekker. Maar Super-mosselen zijn ook absoluut een goeie optie! Je portemonnee zal je bedanken.
  • Reken op ongeveer een kilo mosselen per persoon, en dan nog het liefst geserveerd in individuele mosselpotjes.
  • Hangcultuurmosselen zijn jongere, sneller groeiende exemplaren. Bij SPAR vind je nu al bodemcultuur-mosselen! Dit betekent dat ze groeiden in een optimale situatie volgens de traditionele techniek. 
Mosselen, Vis, Bier, Vedette, Zomer, Fris, Drank, SPAR.be

Mosselen voorbereiden

  • De mosselen die je in de supermarkt koopt, zijn al gespoeld. Dat hoef je dus niet meer te doen!
  • Je mosselen al een dag op voorhand in een emmer met water leggen is echt uit den boze. Even voordat je ze kookt kan je ze wel onderdompelen in gezouten water. Wil een mossel maar niet naar de bodem zakken? Dan gooi je ‘m best weg. 
  • Snij je groenten – selder en ajuin – zo fijn mogelijk, zodat ze samen met de mosselen garen. 
  • Sap over van de mosselen? Bewaar het dan als basis voor heerlijke visgerechten.
Mosselen, Vis, Zomer, Lente, Pittig, Andalouse, Kust, SPAR.be

Mosselen matchen

  • Denk je dat je genoeg gepeperd hebt? Voeg dan nog ‘n snufje toe!
  • Voel je vrij om je eigen mosselcreatie te maken, maar pas op dat je geen kruiden kiest die al de rest overweldigen.
  • Het klinkt raar maar smaakt heerlijk: mosselen met chorizo!
  • Probeer je altijd te beperken tot maximum 5 extra ingrediënten. Zo zorg je ervoor dat je altijd nog de mosselen proeft.

Mosselen bereiden

  • Zet je vuur altijd zo hoog mogelijk.
  • Werk altijd in deze volgorde: eerst de mosselen in de pot, dan de groente en als laatste eventueel de (look)boter.
  • Voeg altijd een beetje vloeistof toe. Dat kan witte wijn zijn, maar ook water!
  • Zet altijd een deksel op je mosselpot.
  • Net voordat je serveert schud je nog ’s met de mosselpot, zodat alle elementen goed gemengd zijn.
  • Ook gestoofd met witte wijn, tijm, rozemarijn, knoflook en boter zijn mosselen heerlijk.
Mosselen op z'n Duits, Mosselen, Wijn, Mosselgroenten, SPAR.be