Back to top

Alleen samen kunnen we dit!

Samen solidair. Samen SPAR!

Na de maatregelen die eerder werden opgelegd door de overheid, hebben we - samen met andere supermarktketens, een team van virologen en Comeos - beslist om enkele bijkomende maatregelen te nemen. 

Dit zowel naar jou als consument, als naar onze medewerkers.

We bundelen daarom hier de meest gestelde vragen rond de situatie.

We benadrukken met aandrang dat elk van ons de plicht heeft om de maatregelen die opgelegd werden door de overheid, strikt na te volgen. Lees daarom nauwgezet onderstaande informatie om jezelf en onze medewerkers zo goed als mogelijk te beschermen tegen besmetting door het coronavirus.

Alleen samen kunnen we dit!

Welke maatregelen neemt SPAR om de verspreiding van corona te beperken?

Onze absolute prioriteit is om het aanbieden van voedingsmiddelen steeds zo veilig en hygiënisch mogelijk te doen verlopen, zowel voor jou als consument als voor onze medewerkers.

Van extra schoonmaakbeurten en duidelijke communicatie in de winkel tot het vermijden van handcontact.

Wat kan ik zelf doen in mijn SPAR om de verspreiding van het coronavirus te beperken?

 • Hou altijd 1,5m afstand. Zowel tijdens het winkelen als aan de kassa.
   
 • Leg je producten pas op de band, zodra de klant voor jou heeft afgerekend. Op die manier respecteer je de afstand.
   
 • Betaal zoveel mogelijk elektronisch en dan nog liefst contactloos waar mogelijk.
   
 • Maak voldoende gebruik van de handgels en andere ontsmettingsmogelijkheden in onze winkels.

Update Covid-19, oktober 2021

Op 17 september besliste het Overlegcomité over de nieuwe coronamaatregelen. Ook over de opheffing van de mondmaskerplicht in winkels op federaal niveau vanaf 1 oktober. 

 • Vanaf 1 oktober is de mondmaskerplicht niet meer geldig voor winkels gelegen in Vlaanderen. Klanten en personeel zijn niet langer verplicht een mondmasker te dragen. Uiteraard mag dit nog steeds vrijwillig. 
   
 • Brussel verlengt de mondmaskerplicht tot minstens 14/10/2021 en waarschijnlijk nog langer. Dit wil zeggen dat het dragen van een mondmasker verplicht blijft voor iedereen ouder dan 12 jaar, ook in de winkels en winkelcentra.
   
 • Wallonië verlengt tijdelijk de mondmaskerplicht in winkels en winkelcentra voor klanten en personeelsleden voor iedereen ouder dan 12 jaar. Dit geldt ook voor de Duitstalige gemeenschap.

Verdere vragen of zorgen?

Voor specifieke adviezen en meer FAQ’s kun je altijd terecht op de officiële webpagina over het coronavirus: info-coronavirus.be.


Bedankt aan al onze klanten om zich steeds aan de coronamaatregelen te houden!