Lentesoep met een twist
Pimp je lentesoep
Ook als het wat warmer wordt, is een lekkere soep een aanrader. Warm óf koud.
Met jonge lentegroenten als basis en een paar originele twists zet je in geen tijd een heerlijk verrassend gerecht op tafel. Ontdek welke variaties je maakt op één basissoep met een aantal verrassende swaps of add-ons. Voorzie eventueel een minibuffet met verschillende smakelijke garnituren en mooie toppings die je toevoegt nét voor je de soep serveert. Zo verandert een ‘gewone’ soep al gauw in een culinair feestje! Nu nog een stukje brood erbij en smakelijk eten!
Lekkere lente(soep)groenten:
Asperges, Bloemkool, Jonge prei, Jonge worteltjes, Groene selder, Courgette, Rode biet, Tuinerwten, Raapjes of Spinazie.

Voor nog meer smaak: begin met zelfgemaakte bouillon
- Groentebouillon:
ui, wortel, selder, laurier, verse peterselie, zwarte peper, zout, water. - Kippenbouillon:
kip, ui, wortel, selder, laurier, zwarte peper, zout, water. - Runderbouillon:
runderschenkels, ui, prei, wortel, selder, laurier, tijm, verse peterselie, zwarte peper, zout, water. - Visbouillon:
visrestjes (schalen, graten, vel, koppen) , ui, prei, selder, laurier, peterselie, zwarte peper, zout, water.

Pimp je soep met garnituur
- Verse kruiden (bieslook, peterselie, koriander, salie, basilicum, …)
Strooi ze over de soep voor extra smaak, geur én kleur. - Fijngesneden lenteuitjes en andere jonge lentegroentjes
Geven extra kleur, crunch én smaak aan je soep. - Crispy croûtons of kleurrijke versnipperde groentechips
Bak blokjes brood ingewreven met een teentje look krokant in olijfolie of boter.

Een nieuwe twist met verschillende toppings
- Yoghurt
Tempert pikante smaken en is een lijnvriendelijk alternatief voor room. - Verse of zure room
Geeft een mooi contrast aan een felgekleurde soep - Spicy salsa’s op basis van rode, oranje, gele of groene chilipepertjes
Voor extra kleur en een pittige toets. Niet vergeten: zaadjes verwijderen! - Fijngesneden crunchy spek, ham of (lomp)viseitjes
Verras met dé finishing touch juist voordat je de soep serveert - Kaas (parmezaan, geraspte gruyère, feta, stilton, …)
Maakt een hartige groentesoep extra smeuïg.

Onze top 3 lentesoepjes:
Geen soep zonder brood
Nóg lekkerder met boter en/of olijfolie, zwarte peper en grof zeezout. Serveer verschillende soorten zoals:
Focaccia, Ciabatta, Roggebrood, Naanbroodjes, Pitabroodje, Tortillabroodje, ...