Back to top

Aardappelen grillen doe je zo

Patat op de BBQ

Eens wat anders serveren als bijgerecht tijdens je barbecue? Probeer deze heerlijk gepofte en gevulde bbq-aardappelen. Dubbel zo lekker en eenvoudig te bereiden.

Met deze finger-licking inspiratie geniet je iedere dag op een andere manier van je aardappel op de bbq of uit de oven!

Zo pof je aardappels op de barbecue: 

  1. Schil de aardappelen niet, borstel ze enkel goed schoon. Droog af en wikkel in aluminiumfolie.
  2. Leg de patatten op de barbecue, tussen of op de kolen. Keer ze regelmatig om. Prik na een halfuur met een vork in de aardappels om te checken of ze gaar zijn. 
  3. Verwijder de folie, snij de aardappel in aan de bovenzijde vouw ze open (of laat ze heel en lepel ze wat uit). Klaar om te vullen! 

Tip: Deze techniek werkt het best als de kolen niet superheet zijn. Vlammen zijn namelijk moeilijk te controleren, en dan zou je aardappel wel eens kunnen verbranden en zijn ze aan de binnenkant niet gaar.

Gepofte aardappel met gevogelte op de BBQ

Als bijgerecht of hoofdmaaltijd, de aardappel kan en mag niet ontbreken tijdens een avondje barbecueën. Laat je door deze SPAR recepten inspireren tot next level gepofte patatjes met gevogelte in de hoofdrol!

Gevuld & gepoft met spek

Spek mag niet ontbreken tijdens een BBQ voor meatlovers. En ook spek kan je verwerken in je gevulde patat op de barbecue. Combineer het eens met verrukkelijk blauwe kaas, een eitje of met een toefje zure room.

Gepoft en gevuld met garnaaltjes

Ook deze schatjes uit de Noordzee mogen niet ontbreken tussen je patat. Lekker met een eitje of gevuld met een Mexicaanse salade. 

Gevulde patat zonder vlees op de BBQ

Een barbecue zonder vlees, het kan! En ook aan je vegetarische gasten hebben we bij SPAR gedacht:

Zoete aardappel op de barbecue

Ook met zoete aardappel kan je creatief aan de slag bij je volgende barbecue. De gaartijd van een zoete patat is namelijk wel wat langer dan die van een traditionele aardappel, omdat ze doorgaans ook een stukje groter zijn. Maar. Die. Smaak! Zeker proberen!  

Gegrilde aardappel

Een gegrild of geroosterd patatje kan iedereen bekoren. Om te genieten van het vuur- en houtaroma in de krokante korst, hoef je de aardappel natuurlijk niet altijd in zijn geheel te bereiden. Laat je inspireren door de SPAR sateetjes met zoete aardappel, spiesjes van patat, worst en spek of pittige aardappelwedges. Allemaal bereid op de barbecue, allemaal verrassend anders!

Tip: Eén van de populairste smaakcombinaties is aardappel met rozemarijn. Maar wist je dat ook marjolein, tijm en knoflook een smaakvoltreffer zijn? Ook lekker om je patatjes mee af te kruiden: salie, cajunkruiden en paprikapoeder.

Aardappel in de oven

Als de weergoden het even laten afweten, kunnen we voor een beetje grill-allure nog terecht in de oven! Je kent ongetwijfeld de potato-tornado, een hit bij jong en oud. 


Heb jij een van deze recepten geprobeerd? Of heb je zelf nog tips of een vraag over patat op de barbecue?  Laat het zeker weten via Facebook of Instagram en gebruik de hashtag #lekkerspar.