Back to top

Origineel & verrassend voor je volgende barbecue

21 creatieve ideeën op de BBQ

Op zoek naar originele barbecue-ideeën? Mag het eens wat anders zijn op de grill? Want hoewel een worst of brochette met een (pasta)salade altijd wel smaken, zijn deze creatieve barbecuerecepten ab-sol-uut de moeite om te proberen!

We gaan aan de slag met superfoods op de barbecue, BBQ-ideeën voor kids, zoet, zout en nog veel meer héérlijke speciallekes… Wat dacht je van een avocadobom, gegrilde donuts of een swineapple? Ontdek hieronder de lekkerste creatieve barbecue-ideeën!

Originele receptideeën op de barbecue

Smaakvolle barbecuegerechten, die zorgen voor een culinaire ‘experience’? Zoek niet verder! Deze 3 verrassende gerechten zijn onze topfavorieten als het iets meer mag zijn op de BBQ:

Zot, zotter, zotst: creatieve BBQ-ideeën

De zotste én creatiefste barbecue-ideeën vindt je alleen maar bij SPAR! Spare ribs gemarineerd in Coca-Cola of een ananas geroosterd op de bbq gevuld met varkensgebraad. Zot doen op de barbecue is voor ons geen probleem!

Gehakt, spek, barbecue, bbq, grootmoeders keuken, fris, hartig, spar.be
Hoofdgerechten
Ananas, spek, varkensgebraad, zomer, cocktail, bacon, guilty pleasure, barbecue, bbq, spar.be
Bijgerechten
Overige

Gezond met superfoods op de BBQ

Bij de perfecte barbecue horen ook enkele gezonde én zotte gerechtjes. Een avocadobom met een heerlijk zomerse salade. Of zoete aardappelfrietjes op de bbq. Ook met deze superfoods scoor jij tijdens het grillfestijn.

Foodsharing op de barbecue

Ontdek en deel samen heerlijke smaken op de BBQ. Omdat we echte foodies zijn geworden willen we alles proeven. Met behulp van deze culinaire barbecuetrip, ontdekken we tijdens het delen van de heerlijke gerechten, nieuwe recepten.

Pizza, italiaans, gevogelte, kip, barbecue, barbecuesaus, foodie, oven, pulled pork, spar.be
Hoofdgerechten
salade, barbecue, bbq, asperges, aubergine, zoete aardappel, paprika, fris, zomer, veggie, vegetarisch, spar.be
Bijgerechten
Overige
Knoflook, brood, broodje, barbecue, kaas, spek, knoflookbrood, foodie, spar.be
Hapjes
Bijgerechten
Overige

Voor de kids

Ook voor de kleinste BBQ-lover (of moeilijke eters) komen we bij SPAR creatief uit de hoek. Verras je kleinste kapoen met een prikkertje van biefstuk en frietjes of een aardappel in de vorm van een wilde tornado. 

Zoutkorst

Heb jij al eens geëxperimenteerd met zoutkorst op de barbecue? Je kan er indruk mee maken bij je gasten door de perfect gegaarde zalm of rosbief in zoutkorst te presenteren. En het is ook nog een super eenvoudig om te maken. 

Zoet

Een heerlijk zoet dessert op de barbecue is onmisbaar tijdens je grillfestijn. Met deze 3 verrassende recepten scoor je bij elk soort gast, wij vermoeden dat je zotste tante voor de gegrilde banaan zal kiezen.


Heb jij een van deze recepten geprobeerd? Of heb je zelf nog tips of een vraag over creatieve ideeën op de BBQ?  Laat het zeker weten via Facebook of Instagram en gebruik de hashtag #lekkerspar.