Back to top
Desserten
Overige

Speculaas

Ingrediënten

750 gram kandijsuiker (donkere)
5 gram natriumbicarbonaat
5 gram speculaaskruiden
15 gram kaneelpoeder
500 milliliter melk
1 kilogram bloem
250 gram boter
4 eieren

Bereidingswijze

Neem een grote kom en meng de malse boter en de suiker tot een homogene massa. Zeef het natriumbicarbonaat samen met de bloem en voeg dit bij het mengsel van boter en suiker. Doe ook de kruiden erbij en meng goed. 

Voeg daarna de eieren en de melk toe. Kneed tot een gladde deegbal. Laat 24 uur rusten op een koele plek.

Verwarm de oven voor op 180°. Maak intussen vormpjes van het speculaasdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 15 minuten in de oven.

Keukenbenodigdheden

Oven

Bekijk meer gerechten van SPAR