Back to top
Bijgerechten

Pikante spiesjes van scampi en chorizo

Ingrediënten

200 gram chorizo (in plakjes van 1,5cm dik)
24 scampi's (gepeld en schoongemaakt)

Voor de marinade

1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
1 theelepel paprikapoeder
2 lookteentjes (geperst)
1 chilipeper (fijngehakt)
1 theelepel chilipoeder
olijfolie
peper
zout

Bereidingswijze

Meng het paprikapoeder, chilipoeder, chilipeper, peterselie, de look en een scheut olijfolie goed onder elkaar. Kruid met peper en zout. Voeg de gepelde scampi toe en schep om. Laat 30 minuten marineren.

Steek een plakje chorizo in elke holte van een scampi en rijg per 3 aan de spiesjes. Grill de spiesjes gaar op de barbecue.

Keukenbenodigdheden

Satéprikkers
Barbecue

Wijnsuggesties bij dit recept

Western Cellars zinfandel rosé

Zinfandel staat bekend om zijn rijpe en fruitige karakter. In de mond is deze Californische wijn fris en levendig met een aantrekkelijk aroma van aardbeien en room en een knapperige en sappige afdronk. Lekker bij vleeswaren, verse garnalen of zelfs fruit, vooral rode bessen. Wordt ook zeer gewaardeerd als aperitief. 

Bekijk meer gerechten van SPAR

mayonaise, mosterd, kookvocht mosselen, mosselen, saus, bijgerecht,sausje, dipsausje, spar.be
Bijgerechten
Overige
Bijgerechten
Overige
vis, calamaris, inktvis, quinoa, salade, zogghiu, barbecue, bbq, lunch, quinoasalade, spar.be
Hoofdgerechten
Bijgerechten