Back to top
Desserten

Gezonde chocomousse

Ingrediënten

2 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
40 gram pure chocolade (grof gehakt)
40 gram hazelnoten (grof gehakt)
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel citroensap
scheutje amandelmelk
2 dadels (ontpit)
snuifje zout
takje munt
2 avocado's
2 bananen

Bereidingswijze

Schep het vruchtvlees uit de avocado’s. Pel de bananen en snij in stukken. Doe alles in een blender. Voeg de dadels, pindakaas, citroensap en amandelmelk toe en mix tot een gladde mousse.

Voeg het cacaopoeder en snuifje zout toe en mix nog even goed door. Schep de mousse in kommetjes en zet minstens 30 minuten in de koelkast.

Werk de mousse net voor het serveren af met stukjes chocolade, gehakte hazelnoten en een takje munt.

Keukenbenodigdheden

Blender

Bekijk meer gerechten van SPAR