In de oven gegaarde kip in maïskorst
Bereidingswijze
Snij de tomaten in partjes. Bak de uien glazig in olijfolie. Pers er de look bij en voeg de kippenbouten, paprikareepjes en de harissa toe. Kruid met peper en zout en bak 5 minuten. Schep er tomatenpartjes en de passata onder. Giet er 300 ml water bij en laat, met het deksel op de pot, 30 minuten sudderen. Roer af en toe om.
Brokkel er de chocolade bij. Laat nog eens 45 minuten, zonder deksel, sudderen. Zet het vuur uit en roer er de gehakte koriander en peterselie onder.
Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de kip met de saus in een ovenschaal. Giet de gesmolten boter in een blender. Voeg de maïskorrels, de melk, ei–dooiers en een snuf zout toe. Mix tot een pasta. Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder het maïsmengsel. Giet alles over de kip. Zet 30 minuten in de oven. Bedek met aluminiumfolie als de korst te donker wordt.
Kook de rijst gaar in licht gezouten water. Snij de ijsbergsla fijn. Meng er de chilipeper, lente-ui en Cheddar onder. Kruid met peper en zout en hussel met een scheutje olijfolie. Serveer, samen met de rijst, bij de kipschotel.
Tip: Extra knapperig? Gebruik een beetje maïsbloem.