Back to top

De lekkerste confituren op een rijtje!

Pronken met je homemade pot confituur

Wat is er beter dan een heerlijke pot verse, zelfgemaakte confituur? Met deze confituurrecepten bewaar je het lekkerste fruit van de hele zomer voor later, op je boterham, op ’n toastje, bij de granola, … Bij dit heerlijk potje gevuld met zomer mag natuurlijk geen leuk label ontbreken! Het staat niet alleen leuk op de ontbijttafel, maar geeft ook leuk als cadeautje…

Download hier jouw eigen printable labels. Enkel nog afdrukken, erop schrijven welke confituur je hebt gemaakt, en op de juiste pot kleven.

Confituurweetjes en ideetjes

 • Als je een grote hoeveelheid jam maakt en je deze lang wilt bewaren, moet je je potjes goed steriliseren. Kook zowel de potjes als de dekseltjes in heet water net voor je ze gaat vullen met je homemade jam. Deksel erop, een paar minuutjes op de kop et voilà!
   
 • Abrikoos, aardbei en bessen beu? Maak het zo gek als je zelf wilt. Voeg gerust kruiden of fruit samen die jou lekker lijken.
   
 • Hou je niet van zoete confituur? Voeg wat extra citroensap toe voor een lekker zuurtje!
   
 • Cocktail time! Je kan je eigen confituur ook gebruiken om je aperitief te pimpen! Zo breng je een hippe touch aan je favoriete Gin of Wodka.
Confituurlabels,SPAR.be

Heb je ook zin gekregen om je eigen confituur te maken?

Ontdek hier onze lekkerste recepten voor je eigen confituur: 

De lekkerste confituur met aardbeien:

Gelei met Ananas & kiwi:

De favoriete jam van de SPAR-redactie:

Pronken met die potten!

Nog een stapje verder gaan dan een leuk label om te plakken op een pot? Deze ideetjes spreken je vast aan:

 • Haal de washitape boven! Kleef hem rond het label, over het deksel, of maak een band mee over een gedeelte van het glas. Je kan er zelfs mee zigzaggen. Laat je helemaal gaan!
   
 • In plaats van de labels hieronder op de pot te kleven, kan je ze ook lekker ouderwets aan je pot bevestigen. Druk de labels af op dikker papier, maak er een gaatje in en gebruik een stukje touw om aan de pot te bevestigen. Zo leuk om cadeau te geven!
Pronken-met-je-pot-confituur-SPAR.be


Heb jij een van deze recepten geprobeerd? Of heb je zelf nog tips of een vraag over de confituur die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook of Instagram en gebruik de hashtag #lekkerspar.