Back to top

Lentesoep met een twist

Pimp je lentesoep

Ook als het wat warmer wordt, is een lekkere soep een aanrader. Warm óf koud.

Met jonge lentegroenten als basis en een paar originele twists zet je in geen tijd een heerlijk verrassend gerecht op tafel. Ontdek welke variaties je maakt op één basissoep met een aantal verrassende swaps of add-ons. Voorzie eventueel een minibuffet met verschillende smakelijke garnituren en mooie toppings die je toevoegt nét voor je de soep serveert. Zo verandert een ‘gewone’ soep al gauw in een culinair feestje! Nu nog een stukje brood erbij en smakelijk eten!

Lekkere lente(soep)groenten:
• Asperges
Bloemkool
• Jonge prei
Jonge worteltjes
• Groene selder
• Rode biet
• Tuinerwten
Raapjes
• Spinazie

Voor nog meer smaak: begin met zelfgemaakte bouillon

  • Groentebouillon:
    ui, wortel, selder, laurier, verse peterselie, zwarte peper, zout, water.
  • Kippenbouillon:
    kip, ui, wortel, selder, laurier, zwarte peper, zout, water.
  • Runderbouillon:
    runderschenkels, ui, prei, wortel, selder, laurier, tijm, verse peterselie, zwarte peper, zout, water.
  • Visbouillon:
    visrestjes (schalen, graten, vel, koppen) , ui, prei, selder, laurier, peterselie, zwarte peper, zout, water.

Pimp je soep met garnituur

  • Verse kruiden (bieslook, peterselie, koriander, salie, basilicum, …)
    Strooi ze over de soep voor extra smaak, geur én kleur.
  • Fijngesneden lenteuitjes en andere jonge lentegroentjes 
    Geven extra kleur, crunch én smaak aan je soep.
  • Crispy croûtons of kleurrijke versnipperde groentechips
    Bak blokjes brood ingewreven met een teentje look krokant in olijfolie of boter.

Een nieuwe twist met verschillende toppings

  • Yoghurt 
    Tempert pikante smaken en is een lijnvriendelijk alternatief voor room.
  • Verse of zure room
    Geeft een mooi contrast aan een felgekleurde soep
  • Spicy salsa’s op basis van rode, oranje, gele of groene chilipepertjes
    Voor extra kleur en een pittige toets. Niet vergeten: zaadjes verwijderen!
  • Fijngesneden crunchy spek, ham of (lomp)viseitjes
    Verras met dé finishing touch juist voordat je de soep serveert
  • Kaas (parmezaan, geraspte gruyère, feta, stilton, …)
    Maakt een hartige groentesoep extra smeuïg.

Geen soep zonder brood

Nóg lekkerder met boter en/of olijfolie, zwarte peper en grof zeezout. Serveer verschillende soorten.
• Focaccia
• Ciabatta
• Roggebrood
• Naan
• Pitabroodje
• Tortillabroodje