Back to top

Alleen samen kunnen we dit!

Samen solidair. Samen SPAR!

Na de maatregelen die eerder werden opgelegd door de overheid, hebben we - samen met andere supermarktketens, een team van virologen en Comeos - beslist om enkele bijkomende maatregelen te nemen. 

Dit zowel naar jou als consument, als naar onze medewerkers.
 

We bundelen daarom hier de meest gestelde vragen rond de situatie.

We benadrukken met aandrang dat elk van ons de plicht heeft om de maatregelen die opgelegd werden door de overheid, strikt na te volgen. Lees daarom nauwgezet onderstaande informatie om jezelf en onze medewerkers zo goed als mogelijk te beschermen tegen besmetting door het coronavirus.

Alleen samen kunnen we dit!

 

Welke maatregelen neemt SPAR om de verspreiding van corona te beperken?

Onze absolute prioriteit is om het aanbieden van voedingsmiddelen steeds zo veilig en hygiënisch mogelijk te doen verlopen, zowel voor jou als consument als voor onze medewerkers.

Van extra schoonmaakbeurten, een maximaal aantal klanten toelaten in de winkel op basis van de beschikbare ruimte en duidelijke communicatie in de winkel tot het vermijden van handcontact.

Zoals op 9/07 gecommuniceerd in de pers, heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land beslist dat het vanaf zaterdag 11/07 verplicht is om o.a. in de supermarkt ten allen tijde een mondmasker te dragen. We rekenen erop dat we hier samen het verschil kunnen maken! 

Wat kan ik zelf doen in mijn SPAR om de verspreiding van het coronavirus te beperken?

 • Hou altijd 1,5m afstand. Zowel tijdens het winkelen als aan de kassa.
   
 • Leg je producten pas op de band, zodra de klant voor jou heeft afgerekend. Op die manier respecteer je de afstand.
   
 • Winkel met maximaal 2 personen en rond je boodschappen zo snel mogelijk af (<30 minuten). 
   
 • Betaal zoveel mogelijk elektronisch en dan nog liefst contactloos waar mogelijk.
   
 • Maak voldoende gebruik van de handgels en andere ontsmettingsmogelijkheden in onze winkels.
   
 • Geef kwetsbare mensen de kans om boodschappen te doen tussen 8u30 & 10u00.

Waarom roept SPAR op tot solidariteit?

De boodschap is duidelijk: zorg goed voor elkaar!

Dat betekent ook dat je de nodige voorzichtigheid aan de dag dient te leggen om jezelf, je gezin, je collega’s,… te beschermen en samen de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ieder van jullie speelt hierin een belangrijke rol!

Denk ook eens aan de (eenzame) buurman of -vrouw, alleenstaanden… Misschien kan je voor hen ook een boodschap meenemen en afzetten bij de deur.

Een klein gebaar is veel waard!

 

Is mijn SPAR geopend en is er voldoende voorraad?

Je kunt nog steeds terecht in jouw SPAR, zoals gewoonlijk. Ook in het weekend! Onze openingstijden blijven ongewijzigd: ontdek ze op spar.be/winkels.

Al onze medewerkers staan zo goed als mogelijk voor je klaar. Door de grote drukte hebben we soms wat achterstand bij het aanvullen van onze winkelrekken. We proberen dit met heel ons team zo goed mogelijk voor je op te vangen.

Intussen wordt jouw SPAR aangeleverd zoals gewoonlijk, en in vele gevallen zelfs frequenter dan normaal. We raden daarom aan om niet te hamsteren en iedereen de kans te gunnen om voor enkele dagen inkopen te doen, zoals je dat gewoon bent.  

Alle medewerkers bij SPAR willen je alvast bedanken voor je begrip en je geduld!

 

Kan ik mijn boodschappen laten leveren?

Een aantal SPAR-winkeliers organiseren (in de mate van het mogelijke) thuisleveringen. Neem rechtstreeks contact op met jouw SPAR voor meer info: spar.be/winkels.

 

Verdere vragen of zorgen?

Voor specifieke adviezen en meer FAQ’s kun je altijd terecht op de officiële webpagina over het coronavirus: info-coronavirus.be.