Back to top

Het merk SPAR bestaat dit jaar 90 jaar! Een mooie gelegenheid om iets terug te doen voor jou én onze gemeenschap. En omdat we allemaal begaan zijn met het milieu: 

Plant SPAR een bos!

Vanaf donderdag 21 april zullen we in samenwerking met NGO One Tree Planted geld inzamelen om Belgische boomplant-acties te ondersteunen. Hoe we dit precies gaan doen ontdek je op deze pagina! 

Samen voor meer groen!

In meer dan 15 landen zullen SPAR-buurtwinkels geld inzamelen om bomen te planten in lokale bos-projecten. Zo dragen we samen bij aan een groenere leefwereld voor ons allemaal. 

Want zoals je weet spelen bomen een belangrijke rol voor het milieu. Bomen helpen de lucht te zuiveren die we inademen, filteren het water dat we drinken, absorberen schadelijke stoffen uit de atmosfeer en leveren 25% van de belangrijkste ingrediënten voor onze geneesmiddelen. 

Bomen spelen dus een zeer belangrijke rol voor ons! 

Hoe werkt het?

Bij aankoop van één SPAR-product, schenkt SPAR €0,01.

Per 100 verkochte SPAR producten schenkt SPAR het equivalent voor 1 boom (aankoop & aanplanting) aan OneTreePlanted. SPAR producten herken je makkelijk aan het SPAR logo op de verpakking & de actie-wobblers in de rayon. Van dierenvoeding tot groenten & fruit; kies voor een SPAR product en draag je steentje bij!

Waar komt dat nieuwe bos?

OneTreePlanted zal in samenwerking met lokale partners geschikte lokale projecten uitkiezen & ondersteunen. Zo zijn we zeker dat jouw donatie goed terecht komt! Het nieuwe bos zal dit najaar aangeplant worden in België. Meer info over deze locatie vind je binnenkort op deze pagina. 

Voor dit project werken we samen met de organisatie "One Tree Planted". Deze non-profit liefdadigheidsinstelling focust zich op een wereldwijde herbebossing. Ze werken samen met projectpartners zoals wij om bomen in de grond te krijgen en bossen te hersellen na branden en overstromingen. 


Samen voor meer groen!