SPAR Express: Een modern stadswinkelconcept

In 2008 opende onze eerste SPAR Express vestiging haar deuren in Hasselt. Deze winkelformule is als het ware een logische uitbreiding van de bestaande SPAR-formule.

Immers, daar waar SPAR zich veelal richt op de consument in zijn woonomgeving, wil SPAR Express ook de verbruiker “on-the-go” aanspreken. Dit kan zowel de toevallige passant zijn, als de klant die onderweg is van of naar het werk. Shoppen gebeurt immers meer en meer impulsief, onvoorbereid en op de meest uiteenlopende tijdsstippen. Het aandeel van de buitenhuisconsumptie van voeding stijgt bovendien jaarlijks.

Een grote toegankelijkheid door ruime openingsuren is een absolute must voor deze formule. Bovendien moet de klant snel en overzichtelijk kunnen shoppen. De volledige lay-out van de winkel is hierop geënt, gezien het totale productengamma in zelfbediening wordt aangeboden.

Het assortiment is breed en bevat vele gebruiksklare producten. Het accent ligt op de dagverse producten en de aangeboden porties zijn aangepast aan de klant.

Specifiek voor dit concept is de uitbouw van een sappen- en broodjesbar en eventueel ook een functionele, trendy eat-in. Deze elementen geven de winkel een bijkomende troef waardoor we ook de talrijke semi-residenten uit de onmiddellijke omgeving aanspreken voor een snelle hap. Het moge echter duidelijk zijn: SPAR Express is een buurtwinkel met een broodjesbar, maar niet andersom...