Zongedroogde tomaten

Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min
Bereidingstijd: 
3 h
Ingrediënten: 
500 g kerstomaatjes
1 el verse tijmblaadjes
Olijfolie
zout
Ingrédients: 
800 g de tomates cerise
1 cs de feuilles de thym frais
huile d’olive
sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 100°C. Halveer de tomaatjes en schik ze met de opengesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bedruppel met olijfolie, bestrooi met de tijmblaadjes en kruid met zout. Laat de tomaatjes rustig garen in ongeveer 3 uur. Laat ze daarna afkoelen in de oven.

Vul een weckpot met de zongedroogde tomaten en schenk er een flinke scheut olijfolie bij tot alle tomaatjes met een laagje olie bedekt zijn. Je kan ze zo enkele weken bewaren.