Zomerse maaltijdsalade met aardbeien

Aantal personen: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
25 min
Ingrediënten: 
250 g quinoa
½ l groentebouillon
bussel groene asperges
300 g aardbeien, in partjes
100 g geitenkaas
4 enkele kipfilets
1 el paprikapoeder
1 rode ui, in dunne halve ringen
100 g spinazie
80 g pecannoten
Olijfolie
peper & zout
Voor de dressing:
2 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
1 el honing
1 el gehakte tijmblaadjes
Ingrédients: 
250 g de quinoa
½ l de bouillon de légumes
1 botte d’asperges vertes
300 g de fraises en quartiers
100 g de fromage de chèvre
4 filets de poulet
1 cs de paprika en poudre
1 oignon rouge en fins demi-anneaux
100 g d’épinard
80 g de noix de pécan
huile d’olive
poivre & sel
Pour le dressing:
2 cs de vinaigre de vin, blanc
2 cs d’huile d’olive
1 cs de miel
1 cs de feuilles de thym, hachées
Bereiding: 

Klop alle ingrediënten voor de dressing los en kruid met peper en zout.

Doe er de aardbeien bij en schep goed om. Kook de quinoa gaar in de hete groentebouillon. Giet af en laat afkoelen. Kruid de kipfilets met het paprikapoeder, peper en zout en bak goudbruin en gaar in olijfolie. Snij het harde onderste deel van de asperges weg en snij ze in stukken van 3 cm. Blancheer ze 3 minuten in kokend gezouten water.

Snij intussen het vlees in reepjes. Giet de asperges af en spoel onder koud water. Meng de spinazie, asperges, rode ui en de aardbeien onder de quinoa en verdeel over de borden. Leg er de kippenreepjes op en werk af met verkruimelde geitenkaas en pecannoten.