Zalm met parmezaankorst en spinazie

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
45 min
Ingrediënten: 
600 g zalmfilet (4 stuks)
1 ui, gesnipperd
500 g bladspinazie
100 g zongedroogde tomaten
2 el paneermeel
1 teentje knoflook, geperst
150 ml sojaroom
2 el gehakte peterselie
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
Nootmuskaat
Olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
600 g de filets de saumon (4 pièces)
1 oignon, finement haché
500 g d’épinard en feuilles
100 g de tomates séchées au soleil
2 cs de chapelure
1 gousse d’ail écrasée
150 ml de crème soja
2 cs de persil haché
40 g Parmesan râpé
noix de muscade
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Knijp al het vocht eruit en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep er de zongedroogde tomaten onder.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de knoflook, parmezaan en de peterselie onder het paneermeel. Giet er 1 el olijfolie bij en kruid met peper en zout.

Schep de spinazie in een ovenschaal en giet er de room over. Dep de zalmfilets droog, kruid met peper en zout en leg ze op de spinazie. Verdeel het paneermeel over de zalm en druk lichtjes aan. Zet de schotel 25 minuten in de oven.