Volkorenpasta met boerenkool en kalkoen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
30 min
Ingrediënten: 
4 kalkoenfilets
300 g volkorenpasta
100 g boerenkool, grof gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
handvol kerstomaatjes, gehalveerd
2 el pijnboompitten
enkele basilicumblaadjes
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
4 filets de dinde
300 g de pâtes intégrales
100 g de chou frisé haché gros
2 gousses d’ail écrasées
1 poignée de tomates cerise coupées en deux
2 cs de pignons de pin
quelques feuilles de basilic
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Kook de pasta al dente in licht gezouten water. Kruid de kalkoenfilets met peper en zout en bak ze goudbruin in wat olijfolie.

Verhit olijfolie in een andere pan en bak hierin de kerstomaatjes, de pijnboompitten en de knoflook. Stoof ongeveer 3 minuten tot de pijnboompitten goudbruin kleuren. Schep uit de pan.

Blus de pan met een scheutje water en voeg de boerenkool toe. Kruid met peper en zout en laat afgedekt enkele minuten garen. Schep dan de tomaatjes, pijnboompitten en knoflook bij de boerenkool en roer goed om.

Verdeel de pasta over de borden. Snij de kalkoenfilets in plakjes en verdeel samen met de boerenkool over de pasta. Werk af met enkele basilicumblaadjes.