Varkenshaasje met pancetta en champignons

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minutes
Bereidingstijd: 
30 minutes
Ingrediënten: 
2 varkenshaasjes
300 g pancetta, in plakjes
2 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
400 g kastanjechampignons, in kwartjes
12 kleine stronkjes witloof
3 el boter
1 el olijfolie
2 el kristalsuiker
versgemalen peper
Ingrédients: 
2 filets purs de porc
300 g de pancetta, en tranches
2 petites branches de romarin
4 petites branches de thym
400 g de champignons (châtaigne), en morceaux
12 petits chicons
3 cs de beurre
1 cs d'huile d'olive
2 cs de sucre cristallisé
poivre moulu frais
Bereiding: 

Schik de helft van de pancetta op een snijplank in de vorm van een V. Doe hetzelfde met de andere helft, zodat je elk varkenshaasje er straks mee kunt inpakken. De uiteindes dienen elkaar wat te overlappen. Hak de groene kruiden fijn en verdeel ze over de pancetta, samen met wat versgemalen peper.

Verhit 2 el boter in een pan en schroei de varkenshaasjes rondom dicht. Wikkel rond elk haasje een jasje van pancetta en plaats ze in een ovenschaal. Meng in een kom de champignons, olijfolie en peper en schik ze rond het vlees. Plaats de schotel 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Gaar intussen de schoongemaakte witloofstronkjes in een pot met 1 el boter, een scheutje water, peper, zout en de suiker. Doe het deksel op de pot en laat 15 minuten op een zacht vuurtje garen. Snij het vlees in plakjes en serveer het met de witloofstronkjes. Erg feestelijk met pommes duchesse.

Tip: Laat het varkenshaasje na het bakken ongeveer 5 minuutjes rusten onder aluminiumfolie. Zo wordt het vlees lekker mals en kan je het makkelijker aansnijden.