Traag gegaard varkenshaasje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Moeilijk
Bereidingstijd: 
140 min
Ingrediënten: 
1 kg varkenshaasje
1 ui, fijngesneden
2 grote wortelen, in plakjes
2 teentjes knoflook, geperst
5 dl rode wijn
120 ml water
200 ml runderbouillon
2 el perenstroop
2 takjes rozemarijn
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
1 kg de filet pur de porc
1 oignon coupé finement
2 grosses carottes, en rondelles
2 gousses d’ail écrasées
5 dl de vin rouge
120 ml d’eau
200 ml de bouillon de bœuf
2 cs de sirop de poire
2 petites branches de romarin
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Kruid het vlees met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan op de barbecue. Braad het vlees aan alle kanten goudbruin. Voeg de ui, de wortelen en de knoflook toe en laat 5 minuten mee bakken. Roer er de wijn, stroop, runderbouillon, water en rozemarijn door. Dek af en laat sudderen tot het vlees zacht is, in ongeveer 2 uur. De temperatuur ligt tijdens de bereiding tussen de 80 en 90°C. Haal het vlees uit de pan. Kook het vocht in de pan tot het indikt. Schenk dit over het vlees en dien op!

Ook leuk voor wie even iets anders wil. Gaar onze kant-en-klare konijnroulade traag op de bbq in een braadschaal.