Sushi bowl

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 min
Bereidingstijd: 
20 min
Ingrediënten: 
300 g zalmfilet, in blokjes
300 g basmatirijst
6 el sojasaus
1 el honing
2 teentjes knoflook
8 radijsjes
1 dikke wortel (winterpeen)
1 komkommer
1 avocado
150 g sluimererwten
1 el sesamzaadjes
Voor de rijstazijn:
3 el water
1 el witte azijn
1 tl suiker
Ingrédients: 
300 g de filet de saumon, en dés
300 g de riz basmati
6 cs de sauce soja
1 cs de miel
2 gousses d’ail
8 radis
1 grosse carotte
1 concombre
1 avocat
150 g de pois mange-tout
1 cs de graines de sésame
Pour le vinaigre de riz :
3 cs d’eau
1 cs de vinaigre blanc
1 cc de sucre
Bereiding: 

Maak rijstazijn door 3 eetlepels water, 1 eetlepel witte azijn en 1 theelepel suiker te mengen. Voeg hier de sojasaus, honing en geperste knoflook aan toe en laat hierin de zalm 30 minuten marineren.

Kook de rijst gaar in licht gezouten water. Blancheer de sluimererwten in licht gezouten water. Snij de radijsjes in dunne plakjes. Maak met een juliennerasp of spiralizer fijne slierten van de wortel en de komkommer. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij in dunne plakjes.

Verdeel de rijst over vier kommetjes. Schik er de radijsjes, wortel, komkommer, zalm, sugersnaps en avocado bij. Werk af met de sesamzaadjes en geef er de resterende zalmmarinade bij.

Tip: ook lekker met gerookte zalm