Scampi met spek

Aantal stuks: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
25 min
Ingrediënten: 
4 scampi's, gepeld, schoongemaakt
2 plakjes gerookt spek, gehalveerd
4 kleine champignons
1/2 ui, in 4 partjes
Olijfolie
4 takjes rozemarijn
peper & zout
Voor de vinaigrette:
2 el mayonnaise
1 el zure room
1 tl currypoeder
1 tl honing
sap van 1/2 sinaasappel
scheutje arachideolie
Ingrédients: 
4 scampis, épluchés et nettoyés
2 tranches de lard fumé, coupées en deux
4 petits champignons
½ oignon, en 4 quartiers
huile d’olive
4 petites branches de romarin
poivre & sel
Pour la vinaigrette:
2 cs de mayonnaise
1 cs de crème aigre
1 cc de curry en poudre
1 cc de miel
jus de ½ orange
un filet d’huile d’arachide
Bereiding: 

Mix alle ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus. Kruid met peper en zout. Prik afwisselend een champignon, een scampi, een stukjes spek en een partje ui op een rozemarijnspiesje. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper. Gril de spiesjes goudbruin en gaar. Geef er de vinaigrette apart bij. De rozemarijntakjes geven een heerlijke en subtiele smaak aan dit hapje. Leg ze eerst een half uurtje in water of eventueel in een marinade. Tip: Als alternatief voor gerookt spek kan je ook hoevespek gebruiken.