Royal chocolate

Aantal personen: 
2
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Bereidingstijd: 
20 min
Ingrediënten: 
500 ml volle melk
100 g pure chocolade + extra om af te werken
100 ml slagroom (spuitbus)
Voor de karamelsaus:
200 g kristalsuiker
60 ml water + 2 el
60 g gezouten roomboter, in blokjes
125 ml slagroom
1/2 tl fijn zeezout
Ingrédients: 
500 ml de lait entier
100 g de chocolat noir + supplément pour décorer
100 ml de crème fraîche (bombe)
Pour la sauce caramel:
200 g de sucre cristallisé
60 ml d’eau + 2 cs
60 g de beurre, en morceaux
125 ml de crème fraîche
1/2 cc de sel de mer fin
Bereiding: 

Maak de karamelsaus. Warm in een steelpannetje het water met de suiker onder voortdurend kloppen op. Stop met roeren zodra het mengsel kookt. Laat het mengsel doorkoken totdat het amberkleurig is. Beweeg de pan af en toe met ronddraaiende bewegingen en herhaal dit totdat de bellen kleiner worden en de kleur verandert naar diep oranjerood. Voeg nu de boter toe en roer tot de boter is gesmolten. Haal de pan van het vuur.

Giet er de slagroom bij en roer stevig door tot een glad mengsel. Roer er het zout door, giet de karamel in een glazen pot en laat afkoelen.

Verwarm voor de chocolademelk de melk op een matig vuur. Roer er de chocolade en 1 el karamel door. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.

Verdeel de chocolademelk over 2 grote koppen, spuit er een flinke toef slagroom op, bedruppel met karamelsaus en garneer met geraspte chocolade.

Tip: Bewaar de karamelsaus in een goed afsluitbaar potje. Zo blijft de saus op een koele plek tot enkele weken goed.