Risotto met champignons

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 min
Bereidingstijd: 
30 min
Ingrediënten: 
300 g risotto rijst
2 preistengels, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
200 g kastanje of witte champignons, in plakjes
150 ml droge witte wijn
1 l hete groentebouillon
4 plakjes gedroogde Italiaanse ham
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
handvol rucola
boter
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
300 g de riz pour risotto
2 tiges de poireau, en anneaux
1 gousse d’ail, écrasée
200 g de châtaignes ou de champignons blancs, en tranches
150 ml de vin blanc sec
1 l de bouillon de légumes, bouillant
4 tranches de jambon séché Italien
100 g de Parmesan râpé
1 poignée de rucola
beurre
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten onder voortdurend roeren tot alle korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn en laat verdampen. Voeg de prei en knoflook toe en roer nog even door. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren tot al de bouillon is opgenomen en de risotto gaar is.

Bak de champignons in wat boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Roer nog een klontje boter en 2/3 van de kaas onder de risotto. Verdeel de risotto over de borden, schep er wat rucola onder, leg er stukjes Italiaanse ham op en lepel er de champignons over. Werk af met de resterende kaas.