Ratatouilletaart op de barbecue

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
20 min
Bereidingstijd: 
20 min
Ingrediënten: 
3 tomaten (rest), in plakjes
1 courgette, in plakjes
1 rode ui, in ringen
1 gele paprika, in reepjes
4 eieren
2 el gehakte basilicum
2 el gehakte peterselie
1 teentje knoflook, geperst
100 ml melk
peper & zout
Ingrédients: 
3 tomates, en rondelles
1 courgette, en rondelles
1 oignon rouge, en anneaux
1 poivron jaune, en lamelles
4 œufs
2 cs de basilic haché
2 cs de persil haché
1 gousse d’ail écrasée
100 ml de lait
poivre & sel
Bereiding: 

Bedruppel alle groenten met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de courgetteplakjes, gele paprika  en rode ui op een stuk aluminiumfolie en leg het 15 minuten op een gloeiend hete barbecue. Keer de groenten regelmatig om. Leg er de laatste 5 minuten de tomaten bij.

Kluts de eieren met de melk, look en de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schik alle groenten in een metalen taartvorm van 22 cm doorsnede en giet er het eiermengsel over. Zet de taartvorm op de hete barbecue en bak de taart tot de eieren gestold zijn. Werk af met verse basilicumblaadjes.

 

Slecht weer vandaag? Volg stap 1 maar leg de groenten in een braadslede en rooster 20 min op 220°C. Laat de taart in het midden van de oven 15 min. goudbruin bakken op  220°C.