Quiche met quinoakorst

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
50 min
Ingrediënten: 
100 g quinoa
5 eieren
4 tomaten, in kleine partjes (verwijder het vruchtvlees)
350 g groene asperges, in stukken van 3 cm (hou de aspergekopjes apart voor de garnering)
2 tl verse tijmblaadjes
100 g geraspte oude kaas
scheutje melk
zonnebloemolie
peper & zout
Ingrédients: 
100 g de quinoa
5 œufs
4 tomates, en petits quartiers (enlever la chair)
350 g d’asperges vertes, en morceaux de 3 cm (gardez les pointes d’asperge pour la garniture)
2 cc de feuilles de thym frais
100 g de fromage vieux râpé
un soupçon de lait
huile de tournesol
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet door een zeef en laat afkoelen. Doe 1 ei bij de quinoa en meng goed. Schep de quinoa in een met bakpapier beklede ronde taartvorm en duw aan met de platte kant van een lepel. Zet 10 minuten in de oven.

Verhit wat zonnebloemolie in de koekenpan en bak de aspergestukjes beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de taartbodem met de tomatenpartjes en de asperges. Klop de resterende eieren los met de melk en meng met de geraspte oude kaas en de tijm. Voeg naar smaak peper en zout toe. Giet het eimengsel over de vulling. Garneer met de aspergekopjes.

Zet de taart 30 minuten in de oven totdat het eimengsel gestold is.