Quesadilla’s met ham en kaas op de barbecue

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Bereidingstijd: 
25 min
Ingrediënten: 
8 tortilla’s
1 potje Mexicaanse salsa SPAR
200 g geraspte kaas
200 g diepvries spinazie, ontdooid
8 plakjes gekookte ham
4 grote champignons, in plakjes
2 el zure room
4 lente-uitjes, in ringen
4 el gehakte peterselie
Ingrédients: 
8 tortillas
1 pot de sauce Mexicaine SPAR
200 g de fromage râpé
200 g d’épinard surgelé, décongelé
8 tranches de jambon cuit
4 gros champignons, en tranches
2 cs de crème aigre
4 jeunes oignons, en anneaux
4 cs de persil haché
Bereiding: 

Smeer 4 tortilla’s in met de zure room en de Mexicaanse salsa.Verdeel er de spinazie over. Bestrooi met de helft van de kaas. Leg er telkens 2 plakjes ham op en verdeel er de champignons en 2/3 van de lente-uitjes over. Bestrooi met de peterselie.

Verdeel de rest van de kaas over de tortilla’s en dek af met de andere 4 tortilla’s. Druk goed aan. Zet het rooster van de barbecue op de hoogste stand, leg er één voor één de quesadillas op en bak ze in 4 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om. Snij de quesadillas in vieren, bestrooi met de resterende lente-uitjes en serveer meteen.

Slecht weer vandaag? Volg dezelfde instructies maar maak ze in een croque- of grillmachine.