Pompoentaartjes met geitenkaas

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min
Bereidingstijd: 
20 min
Ingrediënten: 
1 rol bladerdeeg
350 g pompoenblokjes
2 el suiker
2 el witte wijnazijn
sap van ½ sinaasappel
boter
180 ml room
1 eidooier
50 g Parmezaanse kaas
2 el gehakte bieslook
150 g geitenkaas
enkele takjes dille
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
1 rouleau de pâte feuilletée
350 g de dés de potiron
2 cs de sucre
2 cs de vinaigre de vin, blanc
le jus de ½ orange
beurre
1 jaune d’œuf
180 ml de crème
50 g de Parmesan râpé
2 cs de ciboulette hachée
150 g de fromage de chèvre
quelques petites branches d’aneth
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Hussel de pompoenblokjes met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze beetgaar in een koekenpan. Roer de suiker, witte wijnazijn en sinaasappelsap door de pompoenblokjes en laat nog een tiental minuten doorbakken. Klop de eidooier onder de room. Voeg de Parmezaanse kaas en de bieslook toe en kruid met peper en zout. 

Beboter 4 kleine taartvormpjes en bekleed met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de pompoen over het deeg en verkruimel er de geitenkaas over. Giet er dan het roommengsel over. Zet 20 minuten in de oven. Werk de taartjes af met takjes dille.

Lekker met een gemengde sla.