Pizza Napolitana op de barbecue

Aantal stuks: 
1
Moeilijkheidsgraad: 
Moeilijk
Bereidingstijd: 
30 min
Ingrediënten: 
1 rol kant-en-klaar pizzadeeg of bladerdeeg
4 el tomatensaus
100 g geraspte mozzarella
2 el kappertjes
6 ansjovisfilets
1 el Provençaalse kruiden
handvol rucola
olijfolie
Ingrédients: 
1 pâte à pizza ou pâte feuilletée prête à l’emploi
4 cs de sauce tomate
100 g de mozzarella râpée
2 cs de câpres
6 anchois
1 cs de fines herbes Provençales
1 poignée de rucola
huile d’olive
Bereiding: 

Rol het deeg dun uit. Leg een vel aluminiumfolie op de barbecue en bestrijk met olijfolie. Leg er het pizzadeeg op en bestrijk ook het deeg met olie.

Leg het deeg in het midden van het rooster en gril het deeg tot de bodem mooi bruin is en ‘blaren’ vertoont. Schuif het deeg met een tang naar de zijkant van de barbecue en laat het daar nog 3 tot 5 minuten verder garen. Smeer ondertussen de bovenkant van de korst in met wat olie. Draai de pizzabodem om en leg het nog 2 minuten in het midden van het rooster.

Schuif de pizza opnieuw naar de zijkant en begin met beleggen. Lepel er de tomatensaus over en beleg met de kappertjes en ansjovis. Strooi er de mozzarella en Provençaalse kruiden over en schuif de pizza terug naar het midden. Laat nog een 3-tal minuten bakken. Werk af met de rucola.

Slecht weer? Bak de pizza 10 à 15 min in een voorverwarmde oven op 210°C.