Pita met falafel van courgette

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
30 min
Ingrediënten: 
4 pitabroodjes
1/2 ijsbergsla, fijngesneden
1/2 komkommer, in platte slierten
1 grote courgette, geschild, geraspt
400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt, gespoeld
4 el bloem
2 tl harissa
handvol peterselie, grof gehakt
1 lookteentje, geperst
sap en geraspte schil van 1 citroen
zonnebloemolie
Voor de saus:
1 tl olijfolie
6 el Griekse yoghurt
handvol muntblaadjes, gehakt
1 lookteentje, geperst
peper & zout
Ingrédients: 
4 pains pita
½ salade iceberg, coupée fin
½ concombre, en fines lamelles
1 grosse courgette, épluchée et râpée
400 g de pois chiches en boîte, égouttés et rincés
4 cs de farine
2 cc d’harissa
1 poignée de persil haché gros
1 gousse d’ail écrasée
jus et zeste râpé d’un citron
huile de tournesol
Pour la sauce:
1 cc d’huile d’olive
6 cs de yaourt à la grecque
1 poignée de feuilles de menthe hachées
1 gousse d’ail écrasée
poivre & sel
Bereiding: 

Knijp al het vocht uit de geraspte courgette. Zet opzij. Doe de kikkererwten, bloem, harissa, peterselie,  look en de citroenzeste in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Voeg 2/3 van de geraspte courgette toe en mix opnieuw. Maak 12 balletjes van het mengsel en druk ze wat plat. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafels goudbruin.

Mix de resterende courgette met het citroensap, olijfolie, yoghurt, de look en de munt glad. Kruid met peper en zout.

Snij de pitabroodjes open en beleg met de ijsbergsla, komkommerslierten en 3 falafels. Schep er wat van de saus op.