Pasta met rookworst

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
500 g spaghetti
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
150 g zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
300 g verse spinazie
250 g kerstomaatjes
1 el tomatenpuree
400 g rookworst
50 g geraspte kaas
enkele blaadjes basilicum
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
500 g de spaghettis
500 g de spaghettis
3 gousses d’ail, écrasées
150 g de tomates séchées au soleil, dans l’huile, en lamelles
300 g d’épinard frais
250 g de tomates cerise
1 cs de purée de tomate
400 g de saucisse fumée
50 g de fromage râpé
quelques feuilles de basilic
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Kook de pasta in licht gezouten water beetgaar. Snij de rookworst in plakjes en grill ze knapperig. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan en bak de ui met de look glazig. Schep er de tomatenpuree onder en laat even meebakken. Blus met 250 ml water. Halveer de kerstomaatjes en voeg samen met de zongedroogde tomaten bij de saus. Kruid met peper en zout en laat 15 minuten pruttelen. Schep de spinazie door de saus en laat slinken. Voeg de rookworst toe en laat goed doorwarmen. Verdeel de pasta over de borden, schep er de saus op en bestrooi met de kaas. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Met de hulp van mama of papa, kunnen de kids de rookworst en de kerstomaatjes zelf versnijden.