Panzanella

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
30 min
Ingrediënten: 
1 ciabatta
1 rode ui, in fijne ringen
200 g kerstomaatjes
2 el rode wijnazijn
300 g gegrilde paprika (bokaal)
2 el kappertjes
50 g ansjovisfilets, grof gehakt
handvol basilicumblaadjes
150 g zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
Olijfolie
peper en zout
Ingrédients: 
1 ciabatta
1 oignon rouge en fins anneaux
200 g de tomates cerise
2 cs de vinaigre de vin, rouge
300 g de poivron grillé (bocal)
2 cs de câpres
50 g de filets d’anchois hachés grossièrement
1 poignée de feuilles de basilic
150 g d’olives noires dénoyautées et coupées en deux
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ciabatta in blokjes, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven. Schep regelmatig om.

Snij de tomaatjes in parten en de paprika’s in reepjes. Meng de tomaatjes, paprika, ui en kappertjes onder het knapperige brood. Giet er de rode wijnazijn en een scheutje olijfolie bij.  Schep goed om en laat minstens 15 minuten trekken.

Meng de basilicum door de panzanella. Garneer met de ansjovis en de olijven.