Mossels voor mannen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
4 kg mosselen
4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 stengels selder, in stukjes
stukje verse gember (ca. 5 cm), in plakjes
4 el olijfolie
150 ml whisky
200 ml lichte room
verse peterselie
Ingrédients: 
4 kg de moules
4 gousses d’ail en fines tranches
2 branches de céleri en morceaux
1 morceau de gingembre frais (env. 5 cm), en tranches
4 cs d’huile d’olive
150 ml de whisky
200 ml de crème légère
persil frais
Bereiding: 

Maak de mosselen schoon. Verhit in een grote pan (of twee) de olijfolie. Voeg er de knoflook, de selder en de gember aan toe en bak ongeveer 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de whisky, de room en de mosselen toe. Schep alles om en doe de deksel op de pan. Kook de mosselen in 5-8 min. gaar op hoog vuur. Schud de pan tussentijds een paar keer goed om (deksel vasthouden). Werk af met de peterselie. Lekker met zuurdesembrood en lookboter!

Hou je van pikant? Voeg er dan nog een fijngesneden rood pepertje bij!