Mosselen Vedett

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 min
Bereidingstijd: 
15 min
Ingrediënten: 
4 kilo mosselen
2 flesjes Vedett
1 prei, in dunne ringen
2 wortelen, in plakjes
3 uien, in ringen
4 stengels selder, grof gesneden
3 teentjes knoflook
1 el roomboter
1 tl tijm
zwarte peper
zeezout
Ingrédients: 
4 kilo de moules
2 bouteilles de bière Vedett
1 poireau, en gros anneaux
2 carottes, en lamelles
3 oignons en anneaux
4 tiges de céleri coupées gros
3 gousses d’ail
1 cs de beurre
1 cc de thym
poivre noir
sel de mer
Bereiding: 

Maak de mosselen schoon. Doe de boter in een ruime pan (of twee) en fruit de ui en de knoflook kort aan. Voeg daarna de prei, wortel en tijm toe en bak mee tot de wortel zacht is. Doe daarna de selderij erbij en bak nog even kort mee.

Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Schud de pan tussentijds een paar keer goed om (deksel vasthouden). Serveer de mosselen met vers wit stokbrood en kruidenboter, héérlijk!