Mosselen Roquefort

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min
Bereidingstijd: 
5 min
Ingrediënten: 
4 kg mosselen
200 g Roquefort, in grove brokken
150 ml room
2 uien
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
200 ml droge witte wijn
olijfolie
zwarte peper
verse peterselie
Ingrédients: 
4 kg de moules
200 g de Roquefort, en gros morceaux
150 ml de crème
2 oignons
2 gousses d’ail en fines tranches
200 ml de vin blanc sec
huile d’olive
poivre noir
persil frais
Bereiding: 

Maak de mosselen schoon. Verhit in een grote pan (of twee) de olijfolie. Voeg er de knoflook en de ui aan toe en bak ongeveer 5 min. op middelhoog vuur. Doe dan de wijn erbij en laat even bruisen. Verwarm ondertussen op matig vuur de room in een steelpannetje. Doe de Roquefort erbij zodra de room begint te pruttelen.

Voeg de mosselen toe bij de knoflook en de uien kook ze in 5-8 min. gaar op hoog vuur. Terwijl je de mosselen kookt, roer je de Roquefort-saus regelmatig om. Als de saus glad is, voeg je zwarte peper naar smaak toe.

Giet een beetje vocht van de mosselen af en doe 2 eetlepels ervan bij de saus. Roer de saus glad en doe in een kommetje. Serveer de mosselen in diepe borden en schep op de borden pas de roomsaus erover. Werk af met peterselie en serveer met geroosterd brood.