Mosselen op z'n Thais

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
4 kg schoongemaakte mosselen
1 grote rode ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
2 rode pepers, in ringetjes
1 citroen
stukje verse gember (ca. 5 cm), in plakjes
400 ml kokosmelk
1 tl rode currypasta
bosje verse koriander, grof gehakt
olijfolie
Ingrédients: 
4 kg de moules bien nettoyées
1 gros oignon rouge en petits morceaux
3 gousses d’ail en petits morceaux
2 piments rouges en petits anneaux
1 citron
1 morceau de gingembre frais (env. 5 cm), en tranches
400 ml de lait de coco
1 cc de pâte de curry rouge
1 bouquet de coriandre fraîche, hachée grossièrement
huile d’olive
Bereiding: 

Maak de mosselen schoon. Fruit op laag vuur de ui en knoflook in een scheutje olie glazig in een flinke (mossel)pan. Of twee. Laat de rode peper en de gember even meefruiten. Giet de kokosmelk en de rode currypasta erbij en breng aan de kook. Knijp de citroen erboven uit. Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Schud de pan tussentijds een paar keer goed om (deksel vasthouden). Strooi de koriander erover. Lekker met volkoren stokbrood om het kookvocht op te deppen, of met Thaise rijst om helemaal in de sfeer te blijven.